JAPP NAT – PÉT- NAT

Pét – Nat (Péttilant Naturel) je víno vyrobené prastarou metodou rurale (ancestrale) – jemně perlivý přírodní sekt je nalahvován těsně před dokvašením moštu bez přídavku SO2 a tato vína tak mohou být vítanou šumivou alternativou pro citlivé jedince.
Víno tohoto typu se řadí po bok např. autentických, oranžových vín nebo gruzínských kvevri. Víno jemně zakalené si Vás získá svou typickou vůní po hroznech, svěžestí a ovocnou chutí.
Při jejich výrobě- lahvování je důležité vychytat správnou hladinu zbytkového cukru v době kvašení základního vína, aby se limitoval tlak vzniklý uvnitř lahve a nedošlo k nechtěnému střílení lahví již ve sklepě.
Do vína se nic nepřidává, ani se z něj nic neodebírá.
Technologicky odlehčená alternativa klasických šumivých vín nebo masově vyráběných supermarketových šumivých a perlivých vín.
Jednoduchost, ale preciznost výroby s puncem starobylosti, dotýkající se i „přírodní“ struny v posledních desetiletích stále hlasitěji rezonující.
Pét– Nat alias náš Japp Nat, kdy k Vám Japp letí jako superpes z láhve přímo do vaší sklenky…

JAPP NAT – PÉT- NAT

Copyright © 2024 Lucie Šimonová | Ochrana osobních údajů

Tvorba webových stránek Webona